PUT U SREDIŠTE ŽENE

morska ekspedicija za neustrašivu ženu

27.05.-03.06.2023.

By Biljkoljupka & Fika & Once upon a time in Croatia

18 ŽENA. 6 OTOKA. 1 BROD.

(I BEZBROJ DOŽIVLJAJA)

Jesi li ti jedna od njih?

Brod u luci je siguran, ali to nije ono za što je brod stvoren.

Umjesto toga, zamisli sebe kako….

Smatraš se istraživačicom po prirodi i uvijek te vuku nepoznata prostranstva i nove kulture. 

Tvoje mjesto gdje najradije puniš baterije je Priroda, a oduvijek si sanjala o nekom solo tripu za kojeg ne moraš nikog nagovarati da ti se pridruži. Smatraš se putnicom, a ne turistkinjom (da, da, ta razlika ti je itekako bitna).

Svijet biljaka (i životinja) ti je fascinatan. Arhetipski ženski likovi (mitske božice i junakinje bajke) te privlače, ali još uvijek nisi dublje radila s njima. Voljela bi biti u jačem kontaktu sa svojim tijelom i pritom mu priuštiti jedan pravi wellness tretman, u punom smislu te riječi.

TU SMO ŽELJU PREPOZNALE I NAS TRI…

– dvije Martine i jedna Lorena.

Zato smo udružile naše supermoći – bilje, bajke, mitove i tijelo i krenule u akciju!

Ono što ti nudimo najradije bi nazvali putovanjem života.

Ekspedicijom.

Odisejom.

Međutim, ostavit ćemo ti svu slobodu da upravo ti definiraš ovu pustolovinu onako kako je tvoje biće osjeti. 

18 ŽENA. 6 OTOKA. 1 BROD.

(I BEZBROJ DOŽIVLJAJA)

Čast nam je pozvati baš Tebe, neustrašiva Ženo, na krstarenje kakvo još nisi doživjela i kojeg u ovom obliku nećeš pronaći nigdje drugdje na svijetu. 

Vodimo te u neistražena prostranstva i prirodne ljepote sjevernojadranskog akvatorija, na krstarenje u kojem ćeš se svako jutro buditi u novoj uvali i – ništa manje bitno – novom otoku.

No, kako bi ovo putovanje dodatno začinili dozom avanture i izlaskom iz zone udobnosti,sam plan puta ostaje – tajna. 

Da, dobro si pročitala. Nećeš znati na koji otok putuješ dok se tamo tog dana ne usidrimo (a možda čak ni tada 😀 )

Ako control freak u tebi trenutno nije na aparatima, čitaj dalje. 

PUT U NEPOZNATO, PUT U SREDIŠTE ŽENE

Što možeš očekivati?

Današnje ponude krstarenja većinom su copy-paste istih luka i otoka, sa ciljem dolaska od točke A do točke B. Ovo se zove turizam.

Međutim, mi ti nudimo ekspediciju u nepoznato, priliku da se otisneš iz sigurne luke (doslovce i preneseno), a da pritom ne ugrožavaš vlastitu sigurnost (imamo iskusnog kapetana i cruise managera koji znaju svoj posao).

Nudimo ti divljinu i skrivene uvale, slobodu izbora aktivnosti, neistražene i teško pristupačne prirodne ljepote  i pomno osmišljeni program gdje će svaka žena doživjeti svoju vlastitu renesansu.

Otkrivat ćemo ljekovito bilje u prirodnim staništima, zaroniti kroz bajke i mitove u dubinu naše ženske prirode, uživati u masažama i zvučnim kupkama.

Sedam dana budit ćemo se uz zvuk valova, sedam noći provoditi u plesu, pjesmi, smijehu i zabavi pod čistim zvjezdanim nebom.

Postavit ćemo namjere, uroniti u nova iskustva, smijati se dok nam suze ne dođu na oči, otvoriti dušu i pokrenuti tijela, uživati u podražajima iz Prirode za sva naša čula i osjetila.

Ukratko, otkrivat ćemo divljinu sjevernojadranskog arhipelaga i spoznavati kako ona uistinu živi u svima nama i da smo mi neodvojivi dio nje.

EKSTRA BENEFITI EKSPEDICIJE

Harmonija grupe

Jako nam je važna harmonija grupe, stoga sama prijava ne garantira potvrdu putovanja. Zato te molimo da što iskrenije odgovoriš na sva pitanja iz prijavnog upitnika, a kako bi znale da li smo dobar spoj.

Sjev.Jadr. arhipelag

Agencijske ponude krstarenja gotovo bez iznimke nude fiksne programe na području srednjeg i južnog Jadrana. Mi ćemo ti pokazati kako je sjeverni Jadran jednako lijep i atraktivan, divlji i autentičan, pritom uživajući u fleksibilnom karakteru same plovidbe

Vrijeme

Dani su dugi ali ne prevrući, noći taman za laganu jaknu, more čisto i taman toliko toplo da pokrene cirkulaciju. Turista ima u tragovima, školski praznici još nisu počeli 🙂

Program

Svaki dan očekuju te radionice i interaktivna predavanja na relaciji ljekovito bilje - bajke, mitovi i arhetipovi - žensko tijelo pod vodstvom Biljkoljupke, Fika studia i Once upon a time in Croatia

Wellness

Svaka žena dobit će svoje vrijeme za personaliziranu masažu i scanning tijela te savjetovanje od iskusne wellness terapeutkinje Martine.

Zvjezdane noći

Noćenja u skrovitim uvalama nose slobodu pokreta, glasa, bivanja. Potpuno ćemo otpustiti sve “good girl” kočnice i zaroniti u našu istinsku, divlju Prirodu.

JESI LI SPREMNA KRENUTI NA “PUT U SREDIŠTE ŽENE”?

Ovo nije krstarenje, već ekspedicija za sve žene željne istinske avanture

Uštipni se, ovo nije san – samo te tvoja ispunjena prijava dijeli od toga da ovo putovanje o kojem si maštala postane stvarnost.

PS: Ono što se dogodi na brodu, ostaje na brodu 🙂

CIJENA: 963,00 EUR (plativo u 3 rate)

Uključeno u cijenu krstarenja

 • Krstarenje na brodu kapaciteta 18 osoba u dvokrevetnim kabinama (tuš-wc u svakoj kabini)
 • Doručak (buffet) i rana večera u tri slijeda  te snackovi između obroka
 • Sve pješačko/plivačke ekspedicije izvan broda
 • Edukativno – zabavni dnevni i večernji program u organizaciji Biljkoljupka – Fika – Once upon a time in Croatia
 • Pratnja licenciranog vodiča i cruise managera – Biljkoljupka
 • Svi edukativni materijali

Nije uključeno u cijenu krstarenja

 • Prijevoz do/od broda (polazak i povratak broda je iz grada Rijeke – mololongo)
 • Opcionalne aktivnosti koje nisu u programu 
 • Dodatni obroci 
 • Sva pića (uključujući vodu i alkoholna pića)
 • Putno osiguranje (preporučujemo kupnju vlastitog putnog osiguranja)
 • Potrošnja za stvari/doživljaje osobne prirode
 • Napojnice za organizatorice putovanja i posadu na brodu (proizvoljno)
 • Trošak eventualne hospitalizacije i evakuacije

Naša je misija stvaranje sigurnog prostora za svaku ženu na putovanju, prostora gdje uistinu možeš biti svoja i otpustiti sve životne kočnice.

Želimo okupiti žene koje dijele strast za avanturom i ljubav prema ovom planetu. 

Naša iskustva potiču nezaboravna sjećanja u kojima stranci postaju prijatelji. 

Pozivamo te da nam se pridružiš u avanturi otkrivanja novih vještina i što je najvažnije, sebe.

I pritom, se, naravno, zabaviti kao nikada.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

 • Za ženu koja teži pasivnom odmoru i koja preferira klasične agencijske aranžmane
 • Koja se teško prepušta spontanosti i ovisna je o kontroli (koju voli)
 • Koja u self-help knjigama i new age tehnikama traži “slamku spasa” za svoje probleme i potrebe
 • Koja nije zainteresirana za osobni razvoj
 • Koja je zasićena poplavom besmislenih retreatova na tržištu

Ni vlasnik broda niti organizatorice putovanja ne pružaju uslugu osiguranja. Savjetujemo ti da ugovoriš svoje privatno putno osiguranje u jednoj od renomiranih osiguravajućih kuća u Hrvatskoj.

Samo putovanje nije fizički zahtjevno, no ostavljamo ti slobodu da sudjeluješ u aktivnostima i programima po želji. 

Šetnje po kopnu edukativnog su i zabavnog karaktera a sjevernojadranski otoci obiluju krškim terenom. Stoga je potrebno moći hodati cca do 5 km dnevno, imati dobru ravnotežu te dobro podnositi sunce. I naravno, ponijeti adekvatnu obuću i zaštitu od sunca.

Plovidba je takva da nas mogu zadesiti i valovito more i vjetrovi (prognoza se uvijek pomno prati od strane nautičkog tima), stoga ovo putovanje nije za osobe koje pate od bolesti kretanja/morske bolesti (iako su ovakvi scenariji rijetki za doba godine u kojem plovimo).

Najveće gradsko parkiralište “Delta” nalazi se u neposrednoj blizini naše luke. Alternativno, tu je i parking garaža “Zagrad” ukoliko auto želite ostaviti u natkrivenom prostoru.

Ne, ne nudimo takvu vrstu popusta. Želja nam je potaknuti što više solo putnica da se prijave na ovo krstarenje.

Svaku ćemo putnicu unaprijed pitati za pristanak/privolu za snimanje i fotografiranje. Ti su nam materijali važni u smislu promocije i samih uspomena ali one intimne trenutke ostavljamo samo za naše oči (i uši). Također, na početku putovanja ćemo postaviti zajedničke dogovore kako bi se stvorio siguran prostor za dijeljenje naših priča i komunikacije. 

Ovdje imamo jednu veliku prednost a ona se zove Biljkoljupka koja na krstarenje stiže sa svojom biljnom putnom ljekarnom. Također, savjetujemo ti da se prije puta opskrbiš sa svim onim ljekovima koje i inače uzimaš a i onima za koje znaš da ti pomažu u slučaju bilo kakve nezgode/bolesti.

Iako je ova ekspedicija bazirana na divljini i skrovitim uvalama, imat ćemo 2 pristanka u “civilizaciju” gdje ćeš, prema potrebi, moći posjetiti i doktora ukoliko bude potrebno.

Ne, brodar ne nudi takvu opciju otkazivanja. Zato se termin plovidbe usuglašavao sa nautičkim timom, obzirom na njihovo dugogodišnje iskustvo u plovidbi i izrazito dobrom poznavanju sjevernojadranskog akvatorija. Ali ako nas i zatekne loše vrijeme, ne brini, imamo (zabavan) plan B progam koji je namijenjen zatvorenom prostoru.

Uvijek ćemo te potaknuti na sudjelovanje jer je ovo putovanje i zamišljeno kao spoj zabave, edukacije i rada na sebi no ti ćeš pritom imati slobodu odlučivanja.

Drugim riječima, ako se želiš odmarati – i to je sasvim ok. 

Što god te čini sretnom, a da ne narušava sreću i dobro raspoloženje drugih – apsolutno odobravamo.

Zbog obaveza prema brodaru, prva rata u iznosu od 321 EUR je bespovratna.

Preostale dvije rate moguće je refundirati ukoliko postoji valjan razlog za otkazivanje (bolest-potvrda liječnika, smrt u obitelji) do 72 h prije samog putovanja.Doručak je u buffet stilu, s nekoliko mogućnosti izbora hrane.

Rana večera je u tipu “bakine”, domaće kuhinje s lokalnim namirnicama – u tri slijeda po zadanom meniju.

Postoji mogućnost vegetarijanskih/veganskih/gluten free menija, što je potrebno naglasiti u samoj prijavi. Jednako vrijedi i za alergičare.