Martina Tuta, vlasnica brenda Biljkoljupka i klinički fitoterapeut

O BILJKOLJUPCI

Ciao! Ja sam Martina (poznatija kao Biljkoljupka) i želim ti dobrodošlicu u čaroban, biljni svijet!

Moja priča ima dva početka:

Prvi, u kojem se kao dijete zaljubljujem u svijet šuma i livada, kada s nonom i djedom ulazim u čaroban svijet zvan ljekovito bilje. To je bilo moje istinsko sretno mjesto.

Drugi, kada u vrtlogu pandemije covida, u ožujku 2020-e, preko noći ostajem bez posla. Tada sam odlučila gubitak tla pod nogama pretvoriti u priliku za svoj novi početak. 

Upisala sam (prvu u nizu) edukacija o ljekovitom bilju, a ime “Biljkoljupka” dolazi mi doslovce u snu. 

Otvaram svoj OPG Martina Tuta i u kućnoj radinosti, uz podršku supruga Marka, krećem s proizvodnjom prvih biljnih tinktura i proizvoda za njegu kože.

Tri godine kasnije, Biljkoljupka postaje pravi obiteljski fitoterapijski brend, te jedini u regiji specijaliziran i educiran za žensko (reproduktivno) zdravlje

Moj suprug Marko, kao drugi dio tima Biljkoljupka, zadužen je za izradu proizvoda i same narudžbe.  I tako smo malo po malo osvojili srca mnogih žena, mama, trudnica…

Marko i Martina u Kuci ljekovitog bilja isprobavaju nove proizvode

WILDCRAFTING I ODRŽIVOST

Marko i ja beremo bilje na često nepristupačnim, divljim terenima; po šumama i livadama Like i Gorskog kotara, po obroncima Učke i Ćićarije, te krškim terenima otoka Krka, Cresa i Lošinja. Uvijek poštujući etičke kodekse branja.

Sve proizvodimo sami, u limitiranim serijama koje diktira cikličnost prirode.

Koristimo ekstremofite - bilje koje se izborilo za opstanak u surovim klimatskim uvjetima zbog čega posjeduju iznimnu ljekovitu snagu.  

Duboko vjerujem da upravo u svemu tome leži tajna djelotvornosti naših proizvoda.