Proizvodi

Koji je rok trajanja vaših proizvoda?

Sve naše  tinkture i repelenti imaju rok trajanja od godine dana.

Dezodoransi i proizvodi za njegu tijela (primjerice, Vulvalicious balzam za intimnu njegu) imaju rok trajanja od 6 mjeseci, bilo otvoreni ili neotvoreni.

Mogu li rezervirati određeni proizvod ako ga nema na stanju?

Rezervacije ne primamo, već za svaki proizvod radimo prednarudžbe periodički, ovisno o sezoni branja i obrade samog ljekovitog bilja. 

Također, sve proizvodimo ručno, u malim serijama, sa biljem kojeg najčešće beremo sami, u njegovom prirodnom staništu, čime doprinosimo najvišem stupnju kvalitete svakog proizvoda te koristimo puni blagotvorni potencijal koje biljka ima na naše psihofizičko zdravlje i ljepotu.

Proces prednarudžbi vrlo je sličan redovnim narudžbama - nakon izvršene prednarudžbe stiže vam mail sa podacima o plaćanju. Plaćanje se provodi unutar 24 h (osim ako nije odabrana opcija plaćanja pouzećem), što vam onda garantira isporuku tinktura kada budu spremne.

Naručila bih X a već sam naručila Y. Što napraviti da ne platim duplu poštarinu?

Možeš napraviti novu narudžbu i u napomenu samo staviti da si već jednu narudžbu naručila (kao i broj te narudžbe), odabereš isti način plaćanja kao i za prethodnu narudžbu i mi ćemo ih onda spojiti da ne plaćaš duplu poštarinu 😊.

PIJEM VIŠE OD JEDNE TINKTURE ISTODOBNO. Kako ih kombinirati?

Gotovo sve tinkture možeš piti istovremeno, no savjetujemo da se uzimaju sa cca 15 min razmaka.

No, isto tako, gledaj da ako uzimaš tintkure na kojima stoji preporuka da se uzimaju u kontinuitetu od 3 do 6 mjeseci, da ih kao takve kombiniraš maksimalno dvije (npr. Sexy Lady i Utjeha Žene).

Također, ukoliko imaš osjetljiv želudac i/ili probavu, tinkture nemoj uzimati natašte već iza obroka.

Dostava

Koliko se brzo dostavljaju naručeni proizvodi?

Naša standardna dostava obično traje između 3 do 5 radnih dana od datuma potvrđene narudžbe. Molimo, imajte na umu da se vremenski okviri mogu razlikovati ovisno o lokaciji dostave i vrsti proizvoda. Kurirska služba koju koristimo za dostavu je GLS, a detalje o rokovima dostave pogledajte ovdje.

Koja je cijena dostave?
  • Cijena dostave za narudžbe iznad 70 eura je besplatna, za sve ispod tog iznosa i na području Republike Hrvatske iznosi 6,50 eura.

  • Cijena dostave u zemlje EU varira ovisno o težini i veličini proizvoda te odredištu dostave. Detalje o cijenama dostave možete pronaći prilikom procesa narudžbe prije nego što potvrdite kupnju.
Mogu li pratiti status svoje pošiljke?

Da, nakon što vaša narudžba bude poslana, dobit ćete e-mail s informacijama o praćenju pošiljke. Putem te e-pošte možete pratiti status dostave i očekivani dolazak paketa.

Postoji li mogućnost osobnog preuzimanja proizvoda na vašoj adresi?

Super pitanje!

U ovoj fazi odgovor je - ne - jer Kuća ljekovitog bilja nije registrirana kao prodajno mjesto i prodajna jedinica.

A kako smo od ove godine u naš obrt unjeli i dosta knjigovodstveno-pravnih novina, trenutno nije moguće osobno preuzimanje iz svih navedenih razloga.

U međuvremenu, svi proizvodi se mogu naručiti na našem novom webshopu, a dostava se vrši putem GLS dostavne službe.

Plaćanje

Koje metode plaćanja prihvaćate?

Prihvaćamo plaćanje kreditnim/debitnim karticama (Visa, Mastercard) putem Viva Wallet platnog sustava i pouzećem, plaćanje kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.

Je li sigurno plaćati putem vaše platforme?

Da, osiguravamo visoku razinu sigurnosti prilikom plaćanja preko našeg partnera za obradu kartičnih plaćanja Viva Wallet. Naša platforma koristi enkripciju podataka kako bi osigurala sigurnost vaših financijskih transakcija.

Postoje li dodatni troškovi za određene načine plaćanja?

Nema nikakvih dodatnih troškova osim na cijenu prikazanu pri potvrdi narudžbe.

Povrat proizvoda

Koji je vaš postupak za povrat proizvoda?

Za povrat proizvoda molimo vas da nas kontaktirate unutar 14 dana od primitka paketa. Naš tim za podršku će vam pružiti upute i obraditi vaš zahtjev za povratom.

Koliko dana imam za vraćanje proizvoda?

Imate 14 dana od primitka proizvoda da zatražite povrat. Proizvod mora biti u originalnom stanju s neotvorenom ambalažom kako bi se izvršio povrat sredstava.

Je li povrat proizvoda besplatan?

Troškove povrata snosi kupac. Proizvod mora biti u neotvorenoj originalnoj ambalaži i propisno zapakiran.

Još uvijek nisi pronašla odgovor na svoje pitanje?

Javi nam se mailom i naš tim će ti odgovoriti u što kraćem roku. Ako imaš broj narudžbe uključi ga u mail kako bismo što prije mogli odgovoriti.

Piši nam na info@biljkoljupka.com