Prirodni repelent protiv krpelja “Krpeljko”

28,50  (214,73 kn)

Strah te krpelja, a često boraviš na otvorenom, u prirodi i parkovima?

Imaš djecu i/ili kućne ljubimce s kojima si stalno “po vani”, u novim avanturama?

Ako si u sebi potvrdno klimnula glavom, ovo je nešto baš za tebe…

“Krpeljko” je bezalkoholni, potpuno prirodni repelent koji pruža 95% zaštitu protiv krpelja  kroz  cca 4 sata boravka u prirodi.

U sebi sadrži aktivni sastojak dobiven iz lista limunskog eukaliptusa koji se pokazao jednako učinkovitim kao i neki sintetski repelenti poput Deeta. No, za razliku od Deeta, radi se o potpuno prirodnom sastojku dobivenom na ekološki održivi način.

Ono što je mene osobno oduševilo – mogu ga koristiti trudnice, djeca starija od godine dana te psi.

Osim aktivnog sastojka dobivenog iz limunskog eukaliptusa, u svom sastavu sadrži hladno prešana ulja, eterična ulja i hidrolate iz ekološke proizvodnje, pomno odabrane upravo radi svojih repelentnih svojstava.

“Krpeljko” se može špricati na kožu i na odjeću jer ne ostavlja masan trag, a radi optimalne zaštite valja ponoviti postupak špricanja svaka 4 sata. Prije upotrebe, dobro promućkaj bočicu!

Izbjegavati špricanje oko očiju, nosa i usta – ukoliko sprej apliciramo na lice, valja prvo našpricati dlanove te sa njima nanjeti proizvod na kožu lica.

Zapamti, najdjelotvornija zaštita od zaraznih bolesti koju prenose krpelji je prevencija, a ona koja je najbolja za naše zdravlje dolazi upravo – iz Prirode!

SASTAV: BIO hidrolat prave lavande, BIO hidrolat paprene metvice, aktivna tvar iz limunskog eukaliptusa, hladno prešano ulje neema, ekstra djevičansko ulje kokosa, ulje ricinusa, eterična ulja čajevca i lavandina iz bio proizvodnje, Imwitor Litemuls, biljni glicerol, Geogard 221

PAKIRANJE : tamno staklo, 100 ml zapremnina

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija: Oznake , , , ,

U zadnje je vrijeme dobro biti parazit koji sisa krv, i to ne samo ako si član neke vlasti 🙂

Naime, bolesti koje prenose krpelji gotovo su su se udvostručile u odnosu na kraj prošlog milenija, a s većinom njih teško se borimo jer imaju mnogo različitih lica (poput lajmske borelioze), dok učinkovito cjepivo za sada postoji samo za jedan oblik bolesti, meningni encefalitis.

Ne zvuči baš ohrabrujuće, stoga se s pravom pitamo – kako se zaštititi od ovih člankonožaca čija je jedina svrha postojanja parazitiranje, sisanje krvi i razmnožavanje?

Medicinska struka i znanstvenici su složni – odgovor leži u prevenciji.

Jedan od načina kako najučinkovitije prevenirati ugriz krpelja, kao i samu činjenicu da uopće dođe do našeg tijela je upotreba repelenata.

Njih je na tržištu zaista mnogo, no rijetki su ti koji su prirodnog porijekla (i bez posljedica na naše zdravlje kod dugoročne primjene) i pritom učinkovito štite od ugriza.

Upravo zato, nakon mnogo testiranja, novih formulacija, metoda pokušaja i pogreški, stvorila sam “Krpeljka”.

“Krpeljko” je 100% prirodni repelent čiji se aktivni sastojak dobiva posebnom metodom ekstrakcije iz lista limunskog eukaliptusa.

Njegovo anti-krpeljno djelovanje pojačala sam uz odgovarajuća bazna i eterična ulja, kao i hidrolate koji imaju nekoliko zahtjevnih zadaća:

  • učinkovit repelentni učinak protiv krpelja
  • njega kože (suzbiti mogućnost izazivanja kožnih reakcija)
  • repelent siguran za zdravlje odraslih, djece i pasa
  • pripravak 100% prirodnog porijekla

Krpeljko dolazi u većoj staklenoj ambalaži od 100 ml i rok trajanja mu je godina dana.

Savjetujem ti da ga pošpricaš po izloženim dijelovima tijela i odjeći netom prije odlaska u prirodu, a njegova zaštitna svojstva traju oko 4 sata. Nakon toga, ponovi postupak špricanja kako bi zaštita bila kontinuirana, osobito ako si cijeli dan okružena prirodom.