Kantarionovo ulje

25,00  (188,36 kn)

Kantarionovo ulje jedno je od najčešće upotrebljavanih proizvoda u tradicionalnoj fitoterapiji.

No, pazi da uvijek biraš kvalitetno ulje bogato crvenim hipericinom, jer će ti samo ono u potpunosti podariti svoja blagotvorna svojstva za zaštitu kože.

Tradicionalno se kantarionovo ulje koristi za razne kožne probleme, poput osipa, crvenila i dermatitisa. Pomaže i u tretiranju opeklina te intenzivno hrani kožu.

Trudnicama se savjetuje nanošenje kantariona kao prevencija protiv pojave strija te u masiranju međice pred porod, kao i područje dojki u vrijeme dojenja.

Ženama sa čestim vaginalnim upalama, gljivičnim infekcijama, HPV-om i sl. preporučuju se višetjedne kure tamponiranjem kvalitetnim  kantarionovim uljem.

SASTAV: Hypericum perforatum L. (flos), hladno prešano ulje suncokreta (Helianthus annuus) , OPG Domjanic

PAKIRANJE: 50 ml

OPREZ: kantarionovo ulje je fototoksično, stoga tretirani dio kože ne bi smjelo izlagati suncu 12 sati nakon apliciranja

Ako želite zapakirati kao poklon molimo navedite u BILJEŠKE na koraku PLAĆANJA

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Kantarion je poznat kao biljka sunca jer svojim zlatno žutim cvjetovima podsjeća upravo na energiju Sunca, a i samo je ime dobila po grčkom bogu sunca, Hiperionu (Hypericum perforatum L.). 

Bere se u doba kada je sunce najjače, u periodu od lipnja do kolovoza i to u najtoplijem dijelu dana (oko podneva). 

Za izradu samog ulja koriste se cvjetovi i pupovi, no ako se želi postici izrazita ljekovitost ulja, prilikom same izrade koriste se isključivo cvjetni pupovi koji su bogati aktivnim sastojkom hipericinom. 

Što je kantarionovo ulje crvenije, to je i kvalitetnije, a duboka rubin crvena boja koju sam uspjela dobiti prilikom izrade ovog ulja nepogresivi je pokazatelj njegove vrijednosti i ljekovitosti.

Za sve nas koji smo senzibilnija bića okrenuta duhovnom svijetu mnogo ce znaciti i činjenica da sam Gospinu travu brala na dan ljetnog Solsticija, oko podneva, na netaknutim planinskim livadama Gorskog Kotara. 

Naime, za vrijeme Ivanjske noći odnosno najkraće noći u godini, vjerovalo se kako cvijeće i biljke koje se prikupe u tom danu posjeduju posebnu ljekovitu i zaštitnu moć. 

Zbog najdužeg dana biljke koje upijaju svjetlost smatraju se izuzetno korisnima, a krijesovi koji su se palili u toj noći štitili su urode, stoku i ljude od svih nevolja. 

Stari su to, poganski običaji no krijesovi se još i dan danas pale na mnogim mjestima u Hrvatskoj, kao obilježje blagdana Sv. Ivana Krstitelja.

O ljekovitosti kantarionovog ulja govorio je jos i Hipokrat u doba antičke Grčke.

U novo doba, dokazano je njegovo farmakolosko djelovanje, naročito u vidu antidepresiva. 

Posjeduje izuzetno antibiotsko, antivirusno te antidepresivno djelovanje, a koristi se za zacjeljivanje rana, kod laksih opeklina, neurodermitisa, reumatskih oboljenja, ugriza kukaca, hemeroida, dekubitusa, u tretmanu strija, kod suhe i perutave te ispucale kože, kod upaljenih vena i mišića, čireva i akni. 

Odlično je masažno ulje pa ga je uputno koristiti u sportskim masažama za uklanjanje bolnih stanja pacijenata.

Mnoge će ga žene koristiti i u obliku vaginalnog protugljivičnog i protuupalnog tamponiranja, sto pomaze i kod upala uzrokovanih virusom HPV-a.

Ulje Gospine trave bogato je flavonoidima koji pokazuju protuupalno djelovanje te potiču epitelizaciju kože. 

Mogu ga koristiti i mala djeca, no valja imati na umu da se radi o fototoksičnom ulju te se nakon njegova apliciranja tretirani dio kože ne smije izlagati suncu naredna 24 h. 

Također, samo ulje ne bi smjeli koristiti epileptičari (mada se to vise odnosi na oralnu primjenu), osobe koje uzimaju lijekove protiv zgrušavanja krvi, osobe koje su pod terapijom antihistaminicima te žene koje uzimaju kontracepcijske preparate jer kantarion poništava njihovo djelovanje.

Ako vam paznja jos nije pobjegla prilikom citanja ovog posta, jos mi preostaje pozvati vas da si priustite bocicu ovog istinskog eliksira koji ce donijeti energiju sunca u vase tijelo i duh. 

Zaista sam ponosna na kvalitetu mog kantarionovog ulja, posebice stoga sto sam u njegovoj izradi koristila iskljucivo pupoljke bogate hipericinom, a samo branje odvijalo se na prekrasan, sveti dan – dan Solsticija, sv. Ivana Krstitelja, dan Sunca, dan slavljenja života ❤