NA RETREAT S BILJKOLJUPKOM

Bilo da si ovdje po prvi put ili si uz nas od samih početaka, želim da znaš da je Biljkoljupka mnogo više od stvaranja i prodaje proizvoda za holističko zdravlje žena. 

Veliki dio ljubavi, truda i vremena odlazi i na kreiranje posebnih doživljaja u Prirodi, ili, da  upotrijebim popularni buzzword, retreatova..

Ne znam jesi li znala, no sama želja nije slučajno ovdje. 

Naime, radim u sferi turizma proteklih jedanaest godina, otkako sam završila tečaj za licenciranog turističkog vodiča pa sve do unazad šest godina kada preuzimam organizaciju i vođenje tura za strance, osobito Amerikance, bilo radeći kao cruise manager ili kao tour experience leader.

Kroz cijeli ovaj niz godina, osjetila sam i iskusila sve loše strane hrvatskog turizma - masovnost, inerciju, pasivnost, neposvećenost pojedincu. 

You name it, I’ve seen it all 🙂

I upravo iz tog iskustva, dolazi želja, ona duboka i iz srca, za stvaranjem nečeg boljeg. Originalnog. Nečeg što je još neispričano, još neviđeno, još neisprobano. Nečeg što ima i srce i dušu, i najautentičniju moguću priču.

Upravo iz te želje, u 2021. godini krećem sa osmišljavanjem i realizacijom retreatova kao što su:

Gdje Perun spava a Mara bilje bere” na Učki

Put Junakinje kroz Gacku dolinu” u Lici te 

“Put u središte Žene”, našu najnoviju morsku brodsku ekspediciju za 20 odabranih neustrašivih žena s kojom smo napravili uspješan pilot projekt na ljeto 2023

Galerija slika

Zašto baš Biljkoljupkin retreat?

Iako su lokacijski i tematski različite, nit vodilja svih ovih retreatova je ista: pružiti svakoj ženi jedno nezaboravno iskustvo, priliku da se se istinski odmori, odmakne iz užurbane i stresne svakodnevice te da pritom isproba nešto novo, nauči neku novu vještinu, da se upozna i poveže sa ženama s kojima rezonira na jedan posve drugačiji način.

Kad malo dublje promislim, upravo su prijateljstva koja se spontano stvaraju na našim retreatovima nešto što ostavlja najduži trag i najljepšu uspomenu.

U cijeloj ovoj priči nisam sama; naime, tu su moje kolegice, suradnice i prijateljice koja svaka na svoj način i kroz svoju stručnost doprinosi kvaliteti svakog pojedinog retreata. 

Iskustva

“Na ovo putovanje sam krenula bez ikakvih očekivanja. Što bude, biti će. I tako neopterećena mogu samo reći da je bilo prekrasno. Nisam morala ništa, napokon. Nikad nisam bila opuštenija u umu i tijelu. Toliko sam se psihički odmorila da to ne mogu opisati. I od svake od nas sam nešto novo naučila, svaka Žena mi je pružila neke nove uvide u moja "zastarjela" razmišljanja.”

“Odlična avantura Nevjerojatna grupa. Opušteno povezivanje, zanimljivi sadržaji bez forsiranja, predivne likacije još divnije žene.”

“Ova avantura mi je došla kao nešto ljekovito, mirisno, podržavajuće, hihotavo, istraživačko, prepuštajuće, pustolovno, ženstveno, uranjajuće, nešto što umiva i grli :)"

“Uf, gdje poceti? Za mene je sve bilo savrseno. Od trenutka prve objave ovog putovanja sam duboko u sebi osjetila koliko mi je upravo to putovanje potrebno. Htjela sam se povezati sa drugim zenama koje slicno razmisljaju i jos vaznije, osjecaju kao ja. Odrasla sam u tudjini i cijeli zivot moram objasnjavati zasto sam takva kakva jesam. Nikad nisam imala osjecaj da netko prepoznaje moju dusu. Na ovom putovanju sam se prvi put u svom zivotu osjecala normalna. I to ne negativno normalna, nego jednostavno normalna, ok takva kakva jesam, bez potrebe da nesto objasnim, bez da budem tiha, da se suzdrzavam, smanjim. Bila sam medju "svojim" zenama, tamo gdje pripadam.”

"Ovakvu toplinu, podršku, opuštenost, lakoću bivanja,...trebala bi si dati/primiti svaka žena redovito."

"Za sve žene koje žive sve ubrzanijim načinom života prepunim obavezama ovo putovanje je kao odlazak u bajku. Putovanje gdje smo se posvetili sebi i zaboravili koji je dan, nismo trebali nista planiratu nego samo se opustit i uživat. Ovo je bio za mene posjetnik da trebam sve više misilit na sebe i priuštiti si dane bez obaveza. A najviše mi se svidjelo što nismo znali koji je plan i što nas čeka drugi dan 💚"

"Odlično druženje. Nadmašilo je sva moja očekivanja. Jedino što sam znala da će mi oduzeti dah je predivna priroda, ali nisam očekivala da će atmosfera i razina organizacije učiniti isto. Zanimljiv sadržaj, ali još više način na koji je prenesen od voditeljica, stručno ali savršeno odmjereno za opuštenu atmosferu i bez stvaranja pritiska. Raspored mi se "na papiru" činio malo pretrpan, ali tekao je kao po loju, potpuno neusiljeno i aktivnosti tako savršeno prate energiju grupe da još uvijek ne mogu doći k sebi koliko je sve bilo dobro složeno. "Okruženje ženskom energijom" do sada nikada nisam shvaćala, ali sada razumijem. Bravo ženske, prave Junakinje"