Martina Tuta - klinički fitoterapeut

Martina Tuta kvalificirani je klinički fitoterapeut i vlasnica Biljkoljupke, poznatog brenda ljekovitih pripravaka za holističko zdravlje žena, ali i djece.

Njezin rad posebno je fokusiran na žensko reproduktivno zdravlje, a organizira i razne tematske edukacije na temu kliničke fitoterapije

Da bi mogla stvarati kvalitetne proizvode i pomagati ženama savjetima, Martina neprestano ulaže u edukacije:

Martina Tuta čita knjigu o ženskom reproduktivnom zdravlju

Retreatovi samo za žene i otvorenje Kuće ljekovitog bilja

Zahvaljujući iskustvu rada u turizmu, osmislila je i jedinstvene višednevne izlete: Put u središte žene i Put junakinje kroz Gacku dolinu -  gdje žene, između ostalog, stečena znanja o ljekovitom bilju primjenjuju u praksi. 

Krajem 2023. otvorila je Kuću ljekovitog bilja, jedinstveni projekt u Hrvatskoj o kojem su pisali mnogi specijalizirani mediji. Kuća ljekovitog bilja predstavlja mjesto edukacija, tematskih radionica i konzultacija o ženskom zdravlju, ali i mjesto za susrete i druženja.

Martina je tako kroz Biljkoljupku uspješno spojila sva dosadašnja znanja i iskustva. Naime, osim što je klinički fitoterapeut, Martina je i diplomirana novinarka (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) s masterom iz Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Martina Tuta u društvu poduzetnica

Iskustvo rada u Amazonu i Airbnbu, 3. mjesto na Startup inkubatoru Rijeka

Pet godina provela je u Irskoj gdje je radila za poznate globalne kompanije poput Airbnba i Amazona. A u Hrvatskoj povremeno radi i kao turistički vodič za poznate svjetske agencije.

Martina Tuta je s Biljkoljupkom je 2021. osvojila 3. mjesto na Startup inkubatoru Rijeka. Te iste godine bila je i finalistica za Green lidera Hrvatske.

Sudjelovala je i kao panelistica na konferenciji “Žene i točka” Hrvatske Gospodarske komore te bila intervjuirana za više hrvatskih medija, s obzirom na to da ima jedinstvene proizvode za žene na hrvatskom tržištu.