PRVI TJEDAN ADVENTA – SVJEŽ DAH UZ BURU

Dragi Biljkoljupci,

Najljepši mjesec u godini konačno je pred nama!

Ove godine, doduše, neobičniji i neizvjesniji no ikad, no hajmo to „iskoristiti“ za buđenje onih osjećaja koji zaista predstavljaju ono što Božić jest (ili što bi trebao biti).

Podsjetimo se da zaista nije sve u velikim proslavama, finim domjencima, ludim provodima, skijanjima i svjetlucavoj odjeći. Zastanimo i promislimo; Božić je simbol novog rođenja, slavljenja ljubavi, blagdan koji poziva na slogu, na mir i stavljanje nečega što je najsvetije na prvo mjesto. 

To najsvetije jest – obitelj Heart

U vrijeme Božića najvažnija je obitelj

Volim promišljati o vama, pratiteljima Biljkoljupke, kao o mojoj proširenoj virtualnoj obitelji bez koje ova cijela priča ne bi imala nikakav smisao. Hvala Vam na tome što ste tu!

Ovaj Advent odlučila sam s vama podijeliti nešto posebno, proizvode koje ću izrađivati u limitiranom izdanju, isključivo kroz Prosinac, dok sat ne otkuca ponoć i ispratimo ovu ludu godinu u prošlo svršeno vrijeme.

2020- wouldn’t recommend 🙂

Svakih sedam dana predstavit ću po jedan novi limitirani proizvod iz moje kućne manufakture, za svaki tjedan Adventa po jedan proizvod.

Dugo sam promišljala o tome što ću napraviti i odlučila sam da to bude nešto što će prije svega biti zdravo/ljekovito, potom i korisno, zatim – praktično i, u konačnici, mirišljavo. 

Sva četiri proizvoda potpuno su različite namjene no pritom se izvrsno nadopunjuju. 

Praktičnog su pakiranja, malih dimenzija, lako podnose transport do vaših kućnih vrata, a ukoliko želite, prilikom ispunjavanja web košarice u napomenama navedite da bi htjeli da se proizvod zamota u božićni ukrasni papir/ambalažu, kako bi ga mogli odmah staviti pod ili na bor. Da, može i na bor. 😊

 Pa, krenimo s prvim proizvodom koji će obilježiti 1.adventski tjedan!

SPREJ ZA SVJEŽI DAH I ORALNU HIGIJENU „BURA“

Osvježivač daha “Bura”

Prvenstveno, voljela bih se zahvaliti Virusu-kojeg-ne-želim-imenovati što me inspirirao za izradu ovog divnog spreja.

Bez njega definitivno ne bi bilo niti samog spreja.

Ovaj proizvod, dragi moj Biljkoljupcu, više je od samog osvježivača daha – on, naime, osvježava i cijelu usnu šupljinu, doprinosi oralnom zdravlju zubi i desni, djeluje umirujuće kod grčeva u želucu, trudničkih mučnina, nadutosti i sindroma nervoznih crijeva. 

Naime, glavni sastojak ovog zdravog prirodnog miksa za oralnu primjernu je ljekovito bilje par excellencepaprena metvica

Osim nje, tu je i visokokvalitetno eterično ulje limuna i slatke naranče, čisto da mrvicu zasladim priču i podarim joj lagani božićni prizvuk. Citrusi poput limuna i slatke naranče potiču lučenje sline koja  će neutralizirati kiseline u ustima i time suzbiti razvijanje zubnog plaka. 

Osim toga, u suvremenoj se aromaterapiji vjeruje kako eterično ulje limuna oralnom primjenom doprinosi detoksikaciji jetre i poboljšanju probave, dok eterično ulje slatke naranče potiče dobro raspoloženje i optimizam. Helllooouuuuuu, a kome to danas ne treba! 

Ne znam je li ti poznato, no danas se smatra kako više od 50% ljudske populacije ima problema sa lošim zadahom, čemu uzrok može biti u usnoj šupljini i/ili u probavnom sustavu.  

Upravo aktivni sastojak mente, mentol, povoljno djeluje na cjelokupnu probavu, od usta do želuca i crijeva. 

Stoga, ukoliko te muči loš (za)dah, a sve veći broj ljudi počeo se žaliti na probleme sa tom neugodnom pojavom, osobito nakon svakodnevnog nošenja zaštitne maskice, posegni za zdravim instant osvježenjem – sprejem za svježi dah i oralnu higijenu „Bura“.

Nazvala sam ga „Bura“ upravo zato jer me snaga ovog spreja podsjeća na jadransku buru, kraljicu vjetrova, koja garantira osvježenje tijela i uma vrlo brzo nakon izlaganja njezinim orkanskim udarima 😊

Kolekcija osvježivača daha “Bura”

Vrlo sličan efekt imat će i jedan do dva potiska ovog spreja koji je satkan od 100% prirodnih sastojaka. 

Konfekcijski osvježivači daha koji se danas nude na tržištu u svom sastavu sadrže raznorazne emulgatore, stabilizatore, sastojke koji su dobiveni tretiranjem sa naftnim derivatima ili sinteticima koji nisu sukladni COSMOS standardima (europski Cosmetics Organic and Natural Standard).

Vjeruj mi, ne želiš niti primirisati tim sastojcima a kamoli unositi ih u sebe.

Stoga, budi mudar, voli sebe, čuvaj svoje tijelo, svoj hram i uvijek – biraj Prirodno!

Tvoja, 

Biljkoljupka

SASTAV:  eterično ulje paprene metvice (Mentha x piperita L.) eko uzgoj, eterično ulje slatke naranče (Citrus sinensis) eko uzgoj, eterično ulje limuna (Citrus limon) eko uzgoj, Biljni glicerol (glicerin), BIO hidrolat paprene metvice

PAKIRANJE I CIJENA: 20 ml / 60 kn + troškovi dostave (20 kn na području RH)

NAPOMENE: Promućkati prije svake uporabe! 1-2 potiska bit će dovoljno za dugotrajno osvježenje