,

Utjeha Žene – Biljne kapi vrkute

17,00  (128,09 kn)

Alkoholna tinktura vrkute potpora je svakoj ženi, u svakom životnom periodu.

Ona je zaista utjeha ženskog bića, ženske energije i reproduktivnih organa.

Svaka bi žena trebala barem jednom godišnje napraviti kuru ovom tinkturom, a kako bi ojačala imunitet svojih reproduktivnih organa.

Latinski naziv vrkute je  Alchemilla vulgaris što već daje naslutiti da se radi o biljci čarobnih svojstava, a u fitoterapiji se ona danas koristi kao nezamjenjiva biljna pripomoć protuupalnoga učinka za sve ženske bolesti (pogotovo vezane uz maternicu) te razne vrste krvarenja.

Vrkuta potiče lučenje progesterona te time odlično djeluje (uz konopljiku) kao priprema za trudnoću, umiruje menstruacijske probleme kao i one vezane uz menopauzu. Jača stijenku maternice te time “zaštićuje” plod od pobačaja, blagotvorno djeluje i na razne vrste iscjedaka te bijelo pranje.

Njezino djelovanje je izrazito antibakterijsko i antivirusno te antigljivično, stoga se preporučuje višemjesečna kura tinkturom vrkute kod problema sa miomima, PCOS-om te kod endometrioze.

Zbog obilja tanina koje vrkuta sadrži, oprez je potreban kod osoba s osjetljivim želucom, a valja jesti i vlaknastu hranu zbog probave. Također, vrkutu ne bi trebale konzumirati osobe koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi, a pojačan oprez odnosi se i na trudnice/dojilje.

SASTAV: Alchemilla vulgaris, domaća rakija šljivovica

PAKIRANJE: 50 ml

DOZIRANJE: 25 kapi 3x dnevno rastopiti u malo vode ili caja, popiti

 

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,