Tinktura – Sitnocvjetna vrbovica

90,00 kn

Sitnocvjetna vrbovica poznata je u fitoterapiji kao “muška” biljka. Njezine aktivne tvari blagotvorno djeluju kod raznovrsnih problema sa prostatom i otežanim mokrenjem.

SASTAV: Epilobium parviflorum L., domaća šljivovica (Prunus domestica L.)

UPOTREBA: 20/30 kapi 3 x dnevno u malo vode ili mlakog čaja, nakon jela

KONTRAINDIKACIJE: vrbovicu ne smiju koristiti trudnice, dojilje i žene koje su pod kontracepcijskom hormonskom terapijom

Ako želite zapakirati kao poklon molimo navedite u BILJEŠKE na koraku PLAĆANJA.

Availability: Na zalihi

Kategorija:

Daje se na znanje svim pripadnicima “grubljeg” spola 📣 

Bilo je dosta upita kada će i muškarci dobiti neki svoj proizvod, a Biljkoljupka svečano objavljuje da je konačno došao i TAJ dan.

Dragi muškarci, ne, ne radim hrvatsku verziju afričke šljive (još) 🦏😉

No, ono što sam vam odlučila ponuditi je zapravo i znakovitije jer olakšava nešto bez čega bi život bio nezamisliv, a to je – mokrenje 💪

Šalu na stranu, jedni od najčešćih muških problema, posebice nakon 45. godine su oni s prostatom.

 Otežano mokrenje, bol u donjem dijelu trbuha, bol pri mokrenju, krv u mokraći simptomi su koji često označavaju benignu hiperplaziju prostate i prostatitis.

Upravo se kod takvih stanja preporučuje uzimati tinkturu od vrbovice, osobito podvrste poznate pod nazivom sitnocvjetna vrbovica a koja se nalazi u ovoj tinkturi (Epilobium parviflorum), za koju šira javnost saznaje iz literature koju potpisuje Marija Treben, poznata austrijska travarka. 

Krajem prošlog stoljeća dobiva se potvrda za ljekovitost i u mnogim znanstvenim istraživanjima. 

Vrbovica djeluje kao analgetik, posjeduje antibakterijska i antigljivična svojstva, u svom sastavu ima flavonoide, kvercetin, miricetin, sitosterol, vitamin C, karotin.

 Osim povoljnog djelovanja na prostatu, ublažava probleme s mokraćnim mjehurom i bubrezima te sprječava rast bakterije E.Coli.

Preporučuje se čak i preventivno konzumiranje ove tinkture svim muškarcima iznad navršene 45.godine.

Biljkoljupka savjetuje 🌟 : Uz uzimanje ove tinkture u terapeutske svrhe, iznimno je bitan i segment prehrane gdje na svakodnevnoj razini treba voditi računa o povećanom uzimanju cinka te vitamina B6, E i D. 

Drage žene, znamo da muškarci obično tvrdoglavo ne misle na svoje zdravlje jer se njima “ništa ne može dogoditi”. 

Ukoliko i vi imate jedan takav primjerak pored sebe, a spada u dobnu skupinu iznad cca 45te godine, učinite i sebi i njemu uslugu i posegnite za ovom tinkturom. 

Možete je i same koristiti ukoliko imate problema sa mjehurom i mokrenjem općenito, inkontinencijom i slično.

Da ne zaboravim jedan važan detalj, ovu sam vrbovicu brala na svom OPGu u Lici, uz sam izvor divne rijeke Gacke. Bolje i zdravije od toga ne ide 🧡