Tinktura – Korijen gaveza

100,00 kn

Prva pomoć kod akutnih bolova u kostima, zglobovima i mišićima. Olakšava tegobe poput išijasa, upale živaca i vena, osteoporoze, hematoma, uganuća i iščašenja zglobova. Obnavlja oštećeno tkivo. Nije namijenjen za oralnu primjenu (u tom slučaju postaje otrovan) te ga valja izbjegavati u slučaju velikih otvorenih rana.

Sastav: Symphytum officinale L. radix (gavezov korijen), 42% domaća šljivovica (Prunus domestica L.)

Pakiranje: 50ml

Ako želite zapakirati kao poklon molimo navedite u BILJEŠKE na koraku PLAĆANJA

Nema na zalihi

Kategorija:

Za razliku od svoje “starije sestre”, gavezove masti, koja je svoju popularnost stekla u narodnoj medicini još davnih dana, tinktura korijena gaveza njezin je tihi pratitelj koji djeluje iz sjene.  No, sasvim nepravedno.

Dozvoli mi da ti ispričam jednu kratku priču:

Prije dvije godine, radeći posao turističkog vodiča koji iziskuje mnogo hodanja i stajanja, ulovila me nesnosna bol u stopalu. Odlazim u ljekarnu i tamo mi nude svakojake gelove, od aloe do ioniziranog srebra, no ništa pomoglo nije. 

Tada pokušavam naći nekakvo rješenje online i dolazim do teksta upravo o ovoj ljekovitoj biljci, čarobnom gavezu. Takozvanom crnom korijenu. Točnije, njezinoj vodenoj inačici u obliku tinkture.

Naručujem je odmah jučer, jer kad nešto boli, pokupovao bi čovjek sve što ovaj svijet i sazviježđe nude.

Čim je paket stigao, stopalo sam doslovce okupala u tinkturi gaveza a oko mene, umjesto oblaka parfema, hlapio je alkohol, turisti su me čudno pogledavali no, što se mora, mora se, zdravlje ne pita, a noge još manje.

Long story short, tinktura je pomogla gotovo pa odmah. Bol se ublažila i nakon 7 dana svakodnevnog mazanja, ja sam bila novi čovjek, a moje stopalo je doživjelo renesansu.

Ovo je samo moj primjer, no bilo je još mnogih takvih u mojoj okolini, što za bolove uzrokovane išijasom i upalom živaca, što sa bolnim koljenima itd.

Sad ćeš se vjerojatno počešati po glavi i pomisliti: “Pa dobro, što da ja onda sebi kupim? Mast ili tinkturu?

A evo i odgovora jer je pitanje skroz na mjestu.

U slučajevima kada gavez treba unijeti i umasirati dublje pod kožu, u upalnim stanjima poput išijasa, uganuća, bolova i slično, onda ćemo kao aktivnu terapiju upotrijebiti tinkturu gaveza

Međutim, ako je sama površina kože veoma oštećena, primjerice u obliku rana, osipa, prijeloma, hematoma i slično, radije posežemo za gavezovom masti, jer će nas u protivnom alkohol iz tinkture peći te ćemo tako još pogoršati stanje epitela.

No, jedno je sigurno; u  bilo kojem obliku da ga koristiš, gavez bi svakako trebao biti dijelom tvoje kućne ljekarne, bez obzira na spol, dob i godine.

Osobito ga vole koristiti sportaši, planinari i ljubitelji svježeg zraka, jer opreza u prirodi nikad dovoljno. Uvjerih se na vlastite oči i na vlastitoj koži.

Pritom imaj na umu da gavez nikako nije namijenjen za oralnu primjenu (u tom slučaju postaje otrovan) te ga valja izbjegavati u slučaju velikih otvorenih rana.

Sastav: Symphytum officinale L. radix (gavezov korijen), 42% domaća šljivovica (Prunus domestica L.)