Zdravlje u kosi – Tinktura Korijena Koprive

19,00  (143,16 kn)

Tinktura korijena koprive primjenjuje se u tradicionalnoj fitoterapiji za probleme sa vlasištem i opadanjem kose, bolnim i nekontroliranim mokrenjem te redovitom primjenom vodi do poboljšanja imuniteta i smanjenja razine šećera u krvi.

Za još jači učinak, tinktura korijena koprive može se dodati šamponima za kosu te se umasirati (uz pomoć baznog ulja, najbolje ricinusovog) u tjeme kako bi se takvim prirodnim pakungom potaknula mikrocirkulacija vlasišta.

SASTAV: Urtica dioica L. (urticae radix) , 42% domaća šljivovica (Prunus domestica)

DOZIRANJE: Odrasli: 15/20 kapi 3 x dnevno – Djeca od 5 do 13 god: 10 kapi 3 x dnevno

PAKIRANJE: 50 ml 

UPOZORENJE: ne preporučuje se trudnicama ni djeci mlađoj od 2 god. Oprez i konzultacije s liječnikom nužne su i za srčane bolesnike te osobe s oštećenim bubrezima.

Ako želite zapakirati kao poklon molimo navedite u BILJEŠKE na koraku PLAĆANJA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Postoje velike šanse da si već upoznat s brojnim blagodatima koje nudi ova peckava ljekovita biljka.

Naime, koprivu su štovali još u doba Antike, Rimljani su je koristili u antireumatskim terapijama, a stari Egipćani od njezinih su vlakana tkali odjeću.

Danas je, nažalost (ili na sreću), i dalje u javnosti često percipirana kao dosadan i naporan korijen, no kad bi svi bili upućeni u to kolika je njezina ljekovita vrijednost, možda bi kopriva već bila izbrisana sa lica Zemlje.

Tako da… neka ostane ovako. 

Neka njezine blagodati pronađu samo oni koji i srcem dobro vide. 

U ljekovite ćemo svrhe koristiti i nadzemni i podzemni dio biljke, točnije – korijen i list, ubran prije cvatnje, daleko od bilo kakvog izvora zagađenja.

No, važno je za naglasiti kako list sadrži jednu vrstu ljekovitih tvari, a korijen potpuno drugu.

Za tinkturom od lista koprive posegnut ćemo u slučaju tegoba povezanih sa mokraćnim sustavom, osobito kada treba podržati rad bubrega.

Naime, kopriva je jedna od rijetkih biljaka koje u isto vrijeme i dreniraju i hrane bubrege, sukladno tome imaju diuretsko djelovanje te će lagano i sniziti krvni tlak.

 

Osim toga, list koprive tradicionalno se primjenjuje i kod problema sa gihtom, obzirom da pozitivno utječe na izlučivanje mokraćne kiseline iz tijela. Također, list koprive bogat je kalijem, silicijem i željezom te je tako odličan izbor za osobe koje imaju poteškoća sa anemijom.

Tinktura od korijena koprive, pak, blagotvorno djeluje na probleme sa prostatitisom te učestalim i nekontroliranim mokrenjem, koje je često i subjektivne naravi. 

Tradicionalno se tinktura od korijena koprive koristi kod problema sa opadanjem kose, upaljenim, suhim i perutavim vlasištem te potiče obnovu i rast folikula kose. 

Nije zanemariv niti učinak kojeg korijen koprive ima na smanjenje šećera u krvi, čišćenje krvotoka i ubrzavanja tjelesnog metabolizma.

Valja napomenuti kako se za terapijski učinak tinkture preporučuju konzumirati kroz minimalni period od tri uzastopna mjeseca.

Fitoterapeuti često vole reći kako list koprive čisti tijelo na staničnom nivou, čime se jača i njegov prirodni obrambeni sustav poznat pod popularnim imenom – imunitet.

Možda će vam se također svidjeti…