,

Sexy Lady – Tinktura Konopljike

17,00  (128,09 kn)

Evo jedne divne tinkture za koju istinski želim da sve žene ovog čarobnog svijeta upoznaju.

Tinktura konopljike je jedna od onih tinktura koju bi, uz  vrkutu, trebala iskušati svaka žena u reproduktivnoj i post-reproduktivnoj dobi.

Zašto? Razloga je zaista mnogo!

Konopljika je biljka Mediterana koja održava tonus i elastičnost maternice, pomaže kod simptoma PCOS-a, endometrioze i bolnih grudi te pripomaže ženskoj plodnosti svojim progesteronskim djelovanjem.

Osim toga, žene koje su na kuri tinkturom konopljike često kao jednu ugodnu “nuspojavu” prijavljuju – buđenje seksualnosti, jačanje libida.

Upravo zato dodjenula sam joj naziv – Sexy Lady!

Za najbolji učinak u balansiranju hormonalne slike potrebno je napraviti kuru od 3 do 6 mjeseci. Jedna bočica tinkture dostatna je za mjesec dana redovitog korištenja.

SASTAV: Konopljika (Vitex agnus-castus) , Etanol Ph Eur., Aqua Purificata

DOZIRANJE: 20/25 kapi 3 x dnevno

PAKIRANJE: 50 ml 

UPOZORENJE: ne preporučuje se trudnicama i dojiljama kao niti ženama koje su pod hormonskom terapijom bilo kakve vrste, za vrijeme in vitro oplodnje te kod estrogen – osjetljivih tumora dojki, jajnika ili maternice

Ako želite zapakirati kao poklon molimo navedite u BILJEŠKE na koraku PLAĆANJA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Konopljika je biljka, odnosno, stablo ili grm kojeg jednako vole i žene i svećenici.

Kako to, pitaš se?

Čitaj dalje.

Ovo stablo na mnoge načine personificira dalmatinski karakter, a evo i u čemu: 

Raste pored samog mora; ako je moguće, zauzet će i elitnu poziciju zvanu “prvi red do mora”, dovoljan joj je kamen ili kakva stijena da joj bude “kušin” u slučaju velikih nevera, bokun zemlje je dovoljan da se vine i do 3 metra u visinu, a često je se može naći u društvu mnogo popularnije – masline.

Nisam saznala je li ljubomorna na tu njezinu popularnost, no vidim da im suživot itekako odgovara.

No, da se vratim na žene i svećenstvo. 

Naime, konopljika je poznata kao afrodizijak za žene i anafrodizijak za muškarce.

Zato je ova ljekovita biljka poznata i pod nazivom  fratarski papar jer su je često sadili upravo fratri, redovnici uokolo svojih samostana kako bi obuzdali seksualne nagone.

Da mi je sad vidjeti izraz na tvome licu, dala bi 100 konopljika 🙂 

Što se nas, žena tiče, konopljika je pravo malo blago koje u sebi sadrži niz ljekovitih tvari a posebna je po tome što potiče stvaranje ženskog spolnog hormona progesterona.

Za konopljikom će rado posegnuti žene koje planiraju trudnoću, a nalaze se u hormonalnom disbalansu te im treba potaknuti stvaranje progesterona. 

Ona, naime potiče hipofizu da proizvodi više luteinizirajućeg hormona (LH), čime se posljedično smanjuje FSH (folikulostimulirajući hormon) te visina prolaktina.

U tom slučaju, tinkturu konopljike najbolje je kombinirati sa čajem od vrkute.

 Nadalje, tinktura konopljike nježno će jačati strukturu maternice te joj vratiti elastičnost. Time će i menstrualna krvarenja biti manje bolna, a period koji mu prethodi manje stresan.

U suvremenoj se fitoterapiji konopljika preporučuje kod stanja poput endometrioze,   sindroma policističnih jajnika (PCOS), neredovitih mjesečnica i slično.

Konopljika će ublažiti bolove prisutne kod cikličke mastalgije (bol u grudima), a uputno ju je koristiti i kod pojave HPV-a. 

Za zaključiti je da je ovdje zaista riječ o jednoj istinskoj ženskoj biljci, što i nije daleko od istine.

No, ukoliko je planiraš uzimati u terapeutske svrhe, osobito zbog problema sa začećem ili hormonalno uvjetovanim bolestima, znaj da konopljika ima akumulirajući učinak, kao uostalom i sve biljke koje utječu na hormonalnu sliku.

Stoga se tinktura konopljike treba redovno konzumirati kroz period od minimalno 3 do 6 mjeseci, kako bi njezin blagotvorni učinak bio potpun i kako bi ga tvoje tijelo u potpunosti apsorbiralo i prihvatilo.

Žena, majka, kraljica – to ti je, biljkoljupko draga, naša konopljika.