, ,

List maline – tinktura

21,00  (158,22 kn)

Čin poroda najčešći je strah koji se javlja tijekom trudnoće.

Osim raznih metoda samopomoći, Priroda se opet pobrinula da ti bude pomoćnik na tom vrludavom putu, ovaj put u vidu tinkture od lista maline.

Tinktura lista maline namijenjena je trudnicama te ženama sa učestalim bolnim mjesečnicama.

U trudnoći se koristi isključivo iza 36. tt. kao priprema za lakši i brži porod.

Znanstveno je dokazano da list maline pomaže u opuštanju glatkog tkiva maternice i zdjelice što može ubrzati porod i umanjiti vjerojatnost za epiziotomijom, kao i za carskim rezom (rjeđe potreban postupak amniotomije, odnosno umjetno izazvanog prokinuća vodenjaka).

Za bolne mjesečnice, savjetuje se kombinirati tinkturu lista maline te stolisnika nekoliko dana prije ciklusa te nastaviti sa primjenom tijekom cijelog ciklusa.

Zašto tinktura a ne čaj lista maline?

Obje su opcije dobre, no tinktura ima učinkovitije djelovanje zbog prisutnosti alkoholnog medija i glicerina te pročišćene vode. 19% vol. alkohola neće imati negativne učinke na bebu i majku, a pružit će veći benefit u odnosu na čaj. Osim toga, tu je veliki faktor praktičnosti same konzumacije.

Riječ je o praksama zapadnjačke holističke medicine (V.Britanija, SAD) koji imaju općenito liberalniji pristup periodu trudnoće i postpartuma u odnosu na našu regulativu.

Time rečeno, ovo je prva tinktura lista maline na našem tržištu i to divlje, samonikle maline s područja Gorskog kotara. Ovo je važno za znati jer samonikla malina ima bolji nivo ljekovitosti od njezinih kultivara koji se uzgajaju diljem Hrvatske, a čija su ljekovita svojstva poput tanina, vitamina i minerala znatno slabija u odnosu na samoniklu malinu.

Važno: Tinktura se preporučuje za konzumaciju u urednoj trudnoći, iza 36. tjedna trudnoće. Ukoliko postoje prateće dijagnoze, prije samog korištenja upitajte za mišljenje svog ginekologa i/ili kliničkog fitoterapeuta.

SASTAV: list divlje maline (Rubus ideaus), alkohol 19%, glycerin, aqua purificata

PAKIRANJE: 50 ml

DOZIRANJE: 3x dnevno po 20 kapi rastopiti u malo vode ili caja, popiti

UPOZORENJE: tinkturu ne uzimati natašte, osobito kod žena osjetljivog želuca.

ROK TRAJANJA: 1 god – čuvati na sobnoj temperaturi izvan direktnog dosega sunca

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , ,

Možda će vam se također svidjeti…