PRIRODNA KREMA ZA RUKE SA DAŠKOM LUKSUZA? UPOZNAJ “FREYU”I RAZMAZI SVOJU KOŽU!

One sviraju.

One grle.

One pružaju utjehu.

Svi dodiri ovog svijeta kriju se upravo u njima – našim rukama.

Svakodnevni život bez njih bi bio nezamisliv, zar ne?

Njima se umivamo i započinjemo dan; njima se rukujemo, bodrimo. Rukama se mazimo, grlimo, u nekim kulturama čak i ljubimo.

Stalno mi se po glavi vrti ona Rundekova, „…to što svira, to su ruke“.

Zaista, ne postoji ta aktivnost (osim možda spavanja) u kojoj naše ruke, naši dlanovi, nisu u funkciji.

No, jesi li se ikada upitala vraćaš li svojim rukama jednakom mjerom? Njeguješ li ih i hraniš kao što one, uostalom, hrane tebe?

Sve do nedavno, osnovna higijena ruku bila je veoma sklizak pojam čak i u razvijenom svijetu, no život u pandemiji okrenuo je stvari naglavačke.

Higijenski overload u Covid pandemiji

Sada ih peremo, trljamo, dezinficiramo, špricamo raznim alkoholima, pa opet peremo, dezinficiramo…ušli smo u začarani krug pretjerane higijene.

Opet, nije dobro.

Pretjeranim korištenjem agresivnih dezinficijensa narušavamo prirodni balans površinskog sloja kože, znane kao epiderma, koja nas štiti od toksina, bakterija i gubitka tekućine.

Drugim riječima, umjesto da se štitimo, našem tijelu i imunitetu činimo još veću štetu.

Često mi se javljaju i muškarci i žene koji imaju velikih problema sa suhoćom kože uzrokovanih upravo prečestim pranjem i pretjeranom upotrebom dezinficijensa. Suhoća ide čak do tolikog ekstrema da se koža počinje ljuštiti, listati i postaje bolna na dodir.

Upravo potaknuta tom problematikom, osmislila sam potpuno prirodnu, jedinstvenu recepturu za oporavak i intenzivnu njegu kože ruku i noktiju. 

Nakon par mjeseci promišljanja i testiranja formulacija, stvorila sam THE kremu za ruke – FREYU <3

Anti- age hranjiva prirodna krema Freya

FREYA je prirodna, anti-age hranjiva krema izrađena u spoju tradicionalnih i modernih aktivnih tvari, stvorena kako bi rukama (i noktima) udahnula novi život.

Zvuči dobro? Čekaj samo da ti napišem koji su joj glavni sastojci…

Sastav kreme i aktivni sastojci

Izrada formulacije u Biljkoljupkinom laboratoriju

Baza FREYE je softisan, poznat kao veganska alternativa lanolinu. Lanolin je baza mnogih hranjivih krema, no radi se o proizvodu životinjskog porijekla koji često u  sebi sadrži ostatke otapala i pesticida. Softisan je biljni produkt, bez alergena i u potpunosti vegan friendly. Obožavam ga!

Za pravi Biljkoljupkin touch, u ovu sam kremu za ruke utopila svoje vlastite macerate samoniklog smilja sa otoka Cresa te macerat latica damašćanske ruže, poznate po tome što upravo njezinom destilacijom dobivamo najskuplje eterično ulje na svijetu. 

Macerati se sljubljuju u svom regenerativnom, anti-age, hranjivom učinku za kojim osjetljiva koža ruku jednostavno žudi.

U recepturi su se, nimalo slučajno, našli i ovi biljni superheroji:

  • Aktivni sastojak phytosqualan dobiven iz masline (obnavlja lipidnu barijeru kože te čini samu teksturu kreme ugodnijom za nanošenje)
  • PatcH2O, aktivni kompleks hijaluronske uree, trehaloze i algina koji pruža trenutni osjećaj vlage na koži te redovitom uporabom pomlađuje njezin izgled

Jednostavno rečeno, ovi sastoji omogućuju koži tzv. Reset na tvorničke postavke te vraćaju prirodnu  kvalitetu kožne barijere.

Gotova tekstura kreme Freya

Za dodatnu snagu i efikasnost kreme, tu je još i bio hidrolat smilja za anti-age učinak, eko certificirani prirodni konzervans geogard te biljni glicerol koji djeluje protuupalno i potiče prirodno zacjeljivanje kože.

Crème de la crème ove kreme za ruke zasigurno je njezin miris u kojem su pomiješane gornje note rozog papra, bergamota i tamjana sa srednjom notom  ruže, jasmina i ylang ylanga te donje, bazične note vanilije.

Zamisli samo divnu, maznu kremu za ruke koja miriši na čistu romantiku, djeluje poput kožnog superheroja i uz to je u potpunosti prirodna.

Da, to je „FREYA“!

Kako bi si što prije dohvatila ovu posebnu formulaciju, trk na webshop jer su zalihe ograničene.

Freya, luksuz iz Prirode kojeg tvoje ruke trebaju!

Tvoja, 

Biljkoljupka