POTPUNO PRIRODNA PASTA ZA ZUBE KOJA MIRIŠI NA ZIMU, KOLAČIĆE I TOPLI DOM? UPOZNAJ ORAŠARA!

Najdraža Biljkoljupko,

Prije jedne zanimljive mirisne priče o prirodnoj zubnoj pasti, reci mi, jel’ te dobro ošinula prošlotjedna Bura na našem web shopu? Raspuhala kosu i osvježila dah?

Ako je, super, to mi je i bila namjera! Ako nemaš pojma o čemu pričam, baci pogled ovdje i naruči svoj primjerak prije nego odzvoni ponoć na zadnji dan ove godine, kad se zlatna kočija pretvara u bundevu i “Bura” nestaje sa bespuća webshopa.

Još su tri adventska tjedna pred nama i nekako njušim da je si već krenula sa smišljanjem božićnih dekoracija i planiranjem poklona za pod bor, jer želiš biti cool i odraditi sve na vrijeme, bez stresa i jurnjave u zadnji tren.

I get ya, sista’! 

Pa, kako ho-ho-ho ne bi postao no-no-no, nudim ti još jednu ideju za božićni poklon kojeg možeš namijeniti apsolutno svim ukućanima.

Nazvala sam ga po drugom najvećem “posvudušcu” Adventa, koji opasno puca na tron kojeg već godinama ljubomorno čuva djed Mraz. Da, riječ je o bajkovitom Orašaru!

Orašar

Zašto baš Orašar? Iz jednostavnog razloga što se po njemačkoj narodnoj predaji, koja se kasnije proširila i na ostale dijelove Europe, vjeruje kako orašari štite obitelj i donose sreću.

Kako nam je obitelj (i sreća) u ovim ludim vremenima važnija no ikad, šarmantni Orašar vrlo je lako dobio prolaz na blagdanski specijal Biljkoljupkinog web shopa, u limitirani božićni edition pod nazivom “Svaki adventski tjedan, Biljkoljupkin proizvod jedan”.

Kako bih još više približila topao, blagdanski duh svim tvojim čulima, odlučila sam da ova u potpunosti prirodna, veganska zubna pasta miriši po cimetu i slatkoj naranči. A taj miris jednakom se mjerom pretače i u okus, stoga ćeš Orašarom možda najviše oduševiti one najmanje koji baš i nisu fanovi redovitog pranja zubiju.

No, koje to aseve u rukavu krije prirodna zubna pasta “Orašar”? 

Prirodna pasta za zube “Orašar”

Krenimo redom:

  • Bijelu glinu koja remineralizira zube, polira ih i čisti
  • Sitno mljevenu sodu bikarbonu (bez aluminija) koja djeluje alkalno, sprječava razvoj bakterija u plaku te blago abrazivnim djelovanjem uništava mrlje na zubima 
  • Nerafinirano kokosovo ulje, za snažno antimikrobno djelovanje
  • Cejlonski cimet koji djeluje protuupalno, eliminira loš dah i fiiiino miriši
  • Hidrolat mente jer osvježava dah, djeluje protuupalno i antibakterijski
  • Tinkturu uspravne petoprste (Potentilla erecta), zbog njezine sposobnosti da jača zubno meso, štiti ga od gingivitisa i paradentoze te pospješuje tretiranje afti
  • Eterično ulje slatke naranče koje potiče lučenje sline (neutralizira kiselost usne šupljine) i pritom predivno miriši
  • Biljni glicerin koji divno povezuje sve gore navedene sastojke i daje prirodnu slatkoću i bolji okus zubne paste
  • Xantan gumu, prirodni stabilizator koji stvara gelastu strukturu koja će s lakoćom prionuti na četkicu za zube
Mirišljavi cimet

Ukratko, ako uživaš u mirisima i okusima bakine blagdanske kuhinje, gdje dom poprima obličja cimeta, klinčića, medenjaka i štrudli od jabuke, obožavat ćeš ovu prirodnu zubnu pastu.

Priušti, stoga, sebi ili svojim bližnjima najzdraviju verziju Orašara ikad. Zdraviju, vjerojatno, i od onog baletana koji, glumeći Orašara, svake zime pleše na taktove Čajkovskog u zagrebačkom HNK.  

Jer tvoji zubi i zubno meso to zaslužuju. 

Tvoja, 

Biljkoljupka