Tko je Biljkoljupka?

Pozdrav, dragi Biljkoljupci!

Moje ime je Martina, a sve oko mene jedan je prekrasan biljni svijet. Svijet čarobnog, divljeg ljekovitog bilja od kojeg vam nudim ono najbolje – njihovu esenciju ljekovitosti uhvaćenu u raznolikim oblicima divnih imena i namjena, poput tinktura, melema, masti, čajeva, ulja…

Sve pripravke izrađujem sama, a moja baza i oaza je vlastiti OPG koji je smješten u bajkovitoj ličkoj Gackoj dolini, pored samog izvora rijeke Gacke, jedne od najčišćih rijeka na svijetu. 

Ono bilje koje ne nađem tamo, tražim ga potom po šumskim prostranstvima Velebita i Gorskog Kotara te šireg riječkog zaleđa. Bilje berem onako kako i nalažu postulati travarstva, daleko od prometnica, u točno predviđeno vrijeme za berbu.

Kako je nastala biljkoljupka?

Iza mene je mnogo sati učenja o ljekovitom bilju i njegovim blagodatima, što kroz formalnu edukaciju, što kroz stručnu literaturu, i, možda ono najljepše – kroz obiteljsku predaju. 

U bilje sam se, naime, zaljubila još kao dijete kada sam sa svojim djedom i bakom obilazila obližnje šume u potrazi za stolisnikom, lipom, drenom, borovim iglicama od kojih se potom radio najukusniji sirup protiv kašlja. I dan danas pamtim taj okus. Marcel Proust ima  svoje kolačiće Madeleine, a ja svoj sirup od borovih iglica.

 

 

Zašto biljkoljupka?

Život me vodio svakojakim stazama, mjestima, profesijama, no čini se kako me sve vodilo upravo ka ovom trenutku, u kojem spajam svoje velike ljubavi: ljubav prema bilju, ljubav prema edukaciji i dijeljenju znanja sa drugima, ljubav ka stvaranju nečeg što ima veći, univerzalni smisao i svrhu.

Naime, moja se „biljna“ priča stvorila u vrtlogu virusa koji je promijenio čitavi svijet. Svi mu dobro znamo ime. U trenutku kada se moj čitavi život urušio (ili se barem činilo da je tako), stvorila se iskra nečeg novog, čistog, potpuno iskrenog. Stvorila se Biljkoljupka, kao brand koji je okrenut izradi potpuno prirodne kozmetike, koja u sebi nosi svojevrsni boutique karakter, obzirom da proizvodi koje nudim dolaze u vrlo limitiranim izdanjima.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što sam u svom radu posvećena svježem bilju kojeg sama pronalazim, berem, sušim, obrađujem. Sve do onog trenutka dok pošiljka ne ode u ruke dostavne službe, do tad sam ja prisutna u svakoj pojedinoj fazi izrade. Taj proces pritom sustavno dokumentiram, obzirom da mi je povjerenje kupaca i klijenata najznačajniji radni postulat.

 

Biljkoljupka nije samo mjesto prodaje pripravaka od ljekovitog bilja. Ona je i mjesto edukacije o istom, mjesto susreta, stvaranja intimnih doživljaja, utjehe, bijega od stresne svakodnevice i jednostavno – stanje duha u kojem se približavamo Prirodi, našoj najvećoj Učiteljici.

Pozivam vas, stoga, da mi se pridružite na tom Putu. 

Možda on jednoga dana postane i Vaš. 

Vaša,

Biljkoljupka

[hfe_template id='234']